Breuken Aftellen

Breuken Aftellen

Rekenuitleg over het onderwerp ‘Breuken Aftellen’. Je leert in deze video hoe je eenvoudige en moeilijkere breuken kunt aftellen. Tip: zorg er altijd voor dat de getallen onder de streep hetzelfde zijn. Wanneer ze nog niet hetzelfde zijn, doe dan de onderkanten keer elkaar zodat je weet waar je allebei de breuken in moet veranderen. Daarnaast de tip bij breuken: het rijtje 2-3-5-7. Gebruik deze bij elke som over breuken, zo kan je altijd kijken of je de breuk nog kunt verkleinen. Veel rekenplezier!

Downloads:

Elk onderwerp is volgens hetzelfde patroon opgebouwd. Er wordt in een rekenvideo uitleg gegeven voor MeneerMegens. MeneerMegens is al zes jaar docent Rekenen in het MBO. Hij geeft les op niveau 1F, 2F en 3F. Studenten roemen hem om de makkelijke manier waarop hij verschillende dingen van het rekenonderwijs uit kan leggen.

In dit onderdeel kan je doorklikken naar alle rekenopdrachten. Bijvoorbeeld naar het onderdeel Breuken. De basis van het begrijpen van breuken is dat je breuken kleiner kunt opschrijven, oftewel het  vereenvoudigen. Hiervoor heeft hij zijn eigen rijtje: 2-3-5-7. Schrijf dit rijtje elke keer op je kladblaadje wanneer je met breuken bezig bent.

Deze video’s en opdrachten zijn gemaakt door ‘De Breukendokter’. Dit is een andere naam voor de rekenuitleg van MeneerMegens. Klik hier boven op ‘Rekenvideo’s en Opdrachten’ en ga naar alle uitleg voor het vak ‘Rekenen’ van het VMBO, HAVO, VWO, MBO en HBO. Bij elke video is ook de opgave uit de video te vinden. Hier is de opgave uit de video te vinden, met daarnaast nog een nakijkblad. Als extra service kan je ook een andere opgaveblad met nakijkblad downloaden. Hierdoor kan je ze kijken of je alle type breuken nu onder de knie hebt. Er is uitleg over het vereenvoudigen van breuken, optellen en aftellen van breuken en vermenigvuldigen en delen.