Metriek Stelsel

Metriek Stelsel

Rekenuitleg van MeneerMegens over het omrekenen met verschillende eenheden, het metriek stelsel. Vind je het altijd lastig hoe je nu van kilometer naar decimeter moet rekenen, of van centimeter naar hectometer? In deze video vind je handige tips van Meneer Megens over dit onderwerp. De tip: leer dit rijtje uit je hoofd: kan het dametje met de centimeter meten. Veel rekenplezier!

Downloads:

Metriek Stelsel

MeneerMegens

Elke uitleg is volgens hetzelfde patroon opgebouwd. Er wordt in een rekenvideo uitleg gegeven voor MeneerMegens. MeneerMegens is al zes jaar docent Rekenen in het MBO. Hij geeft les op niveau 1F, 2F en 3F. Studenten roemen hem om de makkelijke manier waarop hij verschillende dingen van het rekenonderwijs uit kan leggen.

Deze video’s en opdrachten zijn gemaakt door ‘De Breukendokter’. Dit is een andere naam voor de rekenuitleg van MeneerMegens. Klik hier boven op ‘Rekenvideo’s en Opdrachten’ en ga naar alle uitleg voor het vak ‘Rekenen’ van het VMBO, HAVO, VWO, MBO en HBO. Bij elke video is ook de opgave uit de video te vinden. Hier is de opgave uit de video te vinden, met daarnaast nog een nakijkblad. Als extra service kan je ook een andere opgaveblad met nakijkblad downloaden.