Schaal

Schaal

Rekenuitleg over het onderwerp ‘Schaal’. Schaal berekenen gaat altijd over cm op cm. Je moet dus altijd van allebei de eenheden centimeter maken. In deze video zie je hoe je dit kunt doen in drie verschillende vormen. Heel veel rekenplezier!

Downloads:

Elke uitleg is volgens hetzelfde patroon opgebouwd. Er wordt in een rekenvideo uitleg gegeven voor MeneerMegens. MeneerMegens is al zes jaar docent Rekenen in het MBO. Hij geeft les op niveau 1F, 2F en 3F. Studenten roemen hem om de makkelijke manier waarop hij verschillende dingen van het rekenonderwijs uit kan leggen.

Deze video’s en opdrachten zijn gemaakt door ‘De Breukendokter’. Dit is een andere naam voor de rekenuitleg van MeneerMegens. Klik hier boven op ‘Rekenvideo’s en Opdrachten’ en ga naar alle uitleg voor het vak ‘Rekenen’ van het VMBO, HAVO, VWO, MBO en HBO. Bij elke video is ook de opgave uit de video te vinden. Hier is de opgave uit de video te vinden, met daarnaast nog een nakijkblad. Als extra service kan je ook een andere opgaveblad met nakijkblad downloaden.

Schaal rekenen

MeneerMegens