Verpleegkundig rekenen

Verpleegkundig Rekenen

Voor vele personen die werkzaam zijn in de zorg. Of hier in de toekomst in willen werken is het een lastig onderwerp. Het verpleegkundig rekenen. Via deze pagina geeft Meneer Megens je uitleg over alle vier de onderwerpen. Handig voor bijvoorbeeld je opleiding HBO Verpleegkundig, Verzorgende IG of Medewerker Maatschappelijke zorg.

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je toetsen heeft MeneerMegens zelf ook een aantal werkboeken gemaakt. Deze zijn als handige .pdf verkrijgbaar in zijn webshop. Zo zijn daar voor Verpleegkundig Rekenen de delen 1 en 2 verkrijgbaar. Bomvol met vele opdrachten en uitwerkingen.

Vond je de uitleg van MeneerMegens ook zo fijn? MeneerMegens is ook te boeken voor een training of workshop bij jouw instelling, afdeling of school. Daarnaast biedt hij trainingen aan op locatie, of bij hem in zijn trainingscentrum. Neem vrijblijvend contact met hem op over de mogelijkheden.

Download:

MeneerMegens deelt het Verpleegkundig Rekenen op in verschillende onderdelen:

  • Oplossen. Hierbij wordt er een berekening gemaakt om te kijken hoeveel ml er geinjecteerd moet worden. Het gaat om verschillende varianten. Het kan gaan om een oplossing in %-vorm. Of dat de sterkte is aangegeven per aantal ml of met IE.
  • Verdunnen. Hierbij wordt er van een bestaande variant een minder sterke variant gemaakt. Er moeten twee berekeningen gedaan worden. Bij het eerste gedeelte kijkt men namelijk naar de hoeveelheid dat uit de aanwezige oplossing genomen moet worden. Verder moet je namelijk een andere vloeistof zoals water toevoegen.
  • Zuurstof. Hierbij wordt er uitgerekend hoelang er met een zuurstoftank gedaan kan worden. Allereerst bereken je hoeveel zuurstof er aanwezig is de tank. Dit totale bedrag deel je door de vraag per minuut van de patient.
  • Druppelsnelheden. Hierbij kijk je op welke snelheid de voedingpomp of infuus moet worden ingestelt. Het kan zo zijn dat er gevraagd wordt om het aantal druppels per minuut, of het aantal ml per uur.
  • Vochtbalans. Hierbij kijk je terug en maak je de balans op. Hoeveel ml is het lichaam binnengekomen, versus hoeveel is er uitgescheiden. Deze kan positief of negatief zijn.
  • Perfusor/Spuitpomp. Met een perfusor of spuitpomp stel je in hoe je kleinere hoeveelheden medicatie toe kunt dienen.
  • Dagschema. Hierbij maak je een verdeling voor de komende dag wanneer je een bepaalde medicatie dient te geven. Je houdt hierbij rekening met de inlooptijd van een bepaald middelen.

MeneerMegens werkt in deze uitleg over Verpleegkundig Rekenen steeds op dezelfde manier. Elke video wordt gestart met een inleiding over het onderwerp. Vervolgens worden er aantal opgaves van dit onderwerp doorgenomen. Bij elke video zijn ook een tweetal downloads beschikbaar. Deze kunnen gezien worden als huiswerkopdracht. Of als proeftoets voor die onderwerp van Verpleegkundig, Verpleegtechnisch of Medisch Rekenen.

Allereerst kan je de opdrachten uit de video downloaden. Hierbij zit ook een antwoordmodel zodat het gemaakte werk te controleren is. Naast deze opdracht is ook een extra opdracht beschikbaar. Zo kan de kijker zeker zijn dat hij de uitleg gesnapt heeft.

Veel rekenplezier toegewenst! Klik hierboven op het onderwerp naar keuze.

Uitleg Verpleegkundig Rekenen door MeneerMegens

MeneerMegens

Vond je de uitleg van MeneerMegens ook zo fijn? MeneerMegens is ook te boeken voor een training of workshop bij jouw instelling, afdeling of school. Daarnaast biedt hij trainingen aan op locatie, of bij hem in zijn trainingscentrum. Neem vrijblijvend contact met hem op over de mogelijkheden.